Gewoon heerlijk gereden
Ellen, Maasland - Ruiter
Paardensport

Ik had het gevoel dat ik de hele wereld aankon toen ik bij jou naar buiten liep, maar hoe dichter het bij mijn les kwam, hoe nerveuzer ik werd want er was niets merkbaar veranderd. Ik ben voor de les het springveld opgegaan omdat ik dat steeds nog echt spannend vond. En het bijzondere was: mijn hoofd bedacht wel van alles maar er was geen gevoel in mijn buik wat die hersenspinsels ondersteunt. Mijn les ging zeer ontspannen en fijn. 

Donderdag ben ik gelijk maar op pad geweest, naar een kennis die me helpt met grondwerk en dit wilden we verder uitwerken op het paard. Een veilige en rustige omgeving, maar dit was toch wel weer een hele stap. Begon wel met wat angst hoor, maar dat maakte snel plaats voor plezier. Gister heb ik door het slechte weer binnen gereden. Nergens over nagedacht, gewoon heerlijk gereden.

Doordat de binnenbak vandaag bezet was, had ik vanmorgen geen keus en moest ik met koud en nog wat winderig weer buiten op het veld rijden of gaan longeren. Na wat grondwerk ben ik er weer opgegaan, en weer alleen domme gedachten in mijn hoofd, maar geen echte angstgevoelens. Er was daardoor ook ruimte om bewust te denken aan het ontspannen van mijn eigen lijf en het met rust laten van mijn paard tussen de aanwijzingen door. Resultaat: buitengewoon fijn gereden met een super relaxed paard. Allebei blij!

Door het verzamelen van al deze goede ervaringen, zal het effect alleen maar beter worden. Van het resultaat tot nu word ik al heel blij. Heerlijk om niet meer zo dat gevecht met mezelf aan te hoeven gaan!! Wordt vervolgd, maar voorlopig een groot: Dankjewel!!